مجله طا جواهر



اولین و تنها مجله تخصصی طلا جواهر، نقره، ساعت و آنتیک درایران


آموزشیبرندهاطراحی و ساخت

بـرلیـــان‌هـــای مشهــــور جهـــــان (۱)

در ذيل چندين برليان مشهور و تاريخي جهان با تاريخچه مختصر آنها بيان شده است.

فلورنتين (Florentine)

اين برليان27/137 قيراط وزن دارد و از قديم به عنوان اسطوره در تاريخ از اين برليان نامبرده شده؛ در سال 1657 ميلادي در تملک خانواده مديسي در فلورانس بوده است. در قرن هجدهم نيز در تاج سلسلههابسبورگ ديده شده اما از جنگ بينالملل اول تاکنون مفقود ميباشد.

جوبيلي طلايي(The Golden Jubilee)

اين برليان با تراش متکائي، بزرگترين سنگ تراشيده جهان است؛ به رنگ زردقهوهاي آتشين و وزني معادل 67/545 قيراط، قيمت تخميني آن 000/000/500/1 دلار ميباشد.

برليان سنته ناري (The Centenary)

با رنگ D و پاکي IF (بهترين رنگ و پاکي) بزرگترين برليان جهان ميباشد. تراش آن به شکل قلب و وزن آن 85/273 قيراط است. اين الماس در معدن Premier در سال 1986 کشف شد و وزن آن ابتدا 10/599 قيراط بود. تراش آن که سه سال به طول انجاميد داراي 274 صفحه است. از سال 1991 در موزه برج لندن قرار دارد.

درسدن (Dresden)

اين برليان 41 قيراط وزن دارد و در حال حاضر در تالار سبز در شهر درسدن ميباشد. از تاريخچه اين برليان اطلاع دقيقي در دست نيست ولي احتمال دارد که از هندوستان آمده باشد. اين برليان در حدود سال 1700 ميلادي در اختيار آگوست شير پنجه (August The Strong)، دوک ايالت ساکسون، قرار داشته است.

هوپ (Hope)

اين برليان 50/44 قيراط وزن دارد و به وسيله بانکداري به نام هوپ در سال 1380 ميلادي در لندن خريداري شد که بدين دليل نيز هوپ ناميده شدهاست. احتمالا اين برليان در انقلاب کبير فرانسه از صاحب اصلي آن به سرقت رفته و بعدها دوباره تراشيده شده است. در حال حاضر اين برليان در موزه اسميت سونيندر ايالات متحده ميباشد.

ناساک(Nassak)

اين برليان با وزن 90 قيراط ابتدا در معبد شيوا (Temple of Shiva) قرار داشته و در سال 1818 ميلادي توسط انگليسيها به سرقت رفت. و در سال 1940 ميلادي جواهرفروش معروف Harry Winston آن را خريداري و در پاريس مجددا تراشيده شد و وزن آن به 38/43 تقليل يافت. در سال 1970 در يک حراجي اين برليان به شخصي بهنام Edward Hand در آمريکا فروخته شد.

elahyeh-115-116-talajavaher-magazine

برليان ويتل باخ (Wittelsbach)

يک قطعه 6/35 قيراطي بسيار نادر به رنگ خاکستريآبي از قرت هفدهم ميباشد. اين برليان جزيي از جهيزيه ماري ترز بوده که توسط فيليپ پادشاه اسپانيا به او هديه شده بود. اين برليان که به حراج گذاشته شده و اميد است 15 ميليون دلار به فروش برسد؛ از نظر رنگ و شفافيت با برليان مشهور هوپ (Hope) مقايسه مي‌شود. اين برليان زيباترين قطعه حراجي کريستي در لندن مي‌باشد. اين حراجي جديدا قطعه کوچک‌تري به وزن 39/13 قيراط به رنگ آبي را به قيمت 3/8 ميليون دلار به فروش رسانيد.

شاه (Shah)

اين الماس که در سال 1450 ميلادي در معدن Golcanda در هندوستان يافت شد؛ 70/88 قيراط وزن دارد. سطوح تورق در اين الماس به خوبي نمايان است و فقط بهطور محدود تراشيده و جلا داده شدهاست. داراي سه سطح حکاکي شده ميباشد که اسامي سلاطين صاحب آن روي اين سطوح نوشته شده؛ اکبرشاه، نسيمشاه و فتحعليشاه. الماس شاه در سال 1928ميلادي از طرف شاه ايران به تزار نيکلاي اول بهعنوان ديد خون گريبايدوف هديه شد. در حال حاضر در کاخ کرملين نگهداري ميشود.

کولينان 1 (Cullinan 1)

اين برليان 20/530 قيراط وزن دارد و از قطعه الماسي که بزرگترين در نوع خود در ميان الماسها يافته شده بود؛ تراشيده شده است. بلور الماس اوليه وزني معادل 3106 داشته که به ياد مدير عامل معدن کيمبرلي(Sir Thomas Cullinan)، کولينان ناميده شده است.

کولينان 1 همراه با 104 قطعه برليان ريز و درشت ديگر از الماس اوليه يافت شده توسط شرکت Asscher در آمستردام تراشيده شد و در سال 1908 ميلادي به ادوارد هفتم پادشاه انگلستان تقديم گرديد و از آن موقع تاکنون در برج لندن نگاهداري ميشود. به اين بزرگترين برليان جهانستاره آفريقانيز گفته ميشود. قيمت تخميني آن بالغ بر 400ميليون دلار (2008) مي‌باشد.

سانسي(Sancy)

اين برليان 23/55 قيراط وزن دارد و تصور ميشود که در سال 1470 ميلادي توسط چارلز شجاع (Charls the Brave) مورد استفاده قرار ميگرفته و در سال 1447 در صحنه نبرد مفقود شده بود. اين نگين در سال 1570 ميلادي توسط شخصي به نام سانسي(Signeur de Sancy) سفير فرانسه در ترکيه خريداري شده و به همين علت سانسي ناميده ميشود. او برليان را به پادشاه فرانسه هنري سوم قرض داده بود که آن را بر کلاه خود حمل نمايد. هنري چهارم نيز برليان را از سانسي به عاريه گرفت و در سال 1664 به جيمز اول پادشاه انگلستان فروخته شد. در سال 1668 جيمز دوم با آن به پاريس گريخت. اين برليان در طي انقلاب فرانسه مفقود شد. گويا از سال 1906 ميلادي به بعد اين برليان به خاندان آستور (Astor) در لندن تعلق دارد.

تيفاني (Tiffany)

اين برليان به وزن 54/128 قيراطودرمعـدنکيمبرلي

((Kimberly Mineآفريقاي جنوبي به سال 1878 ميلادي کشف شده که محل کشف آن نيز همانبزرگترين حفره ايجاد شده توسط بشرميباشد. اين الماس بهوسيله جواهر فروشي مشهور تيفاني (Tiffany) در نيويورک در سال 1878 به مبلغ 18000 دلار خريداري و سپس در پاريس تراشيده شد. براي درخشش هرچه بيشتر، برليان تيفاني به تراشي بالغ بر 90 صفحه مزين گرديد. در حال حاضر اين برليان به صورتي در عکس نيز ديده ميشود با نام پرندهاي روي سنگ (Bird on a Rock) نماد جواهر فروشي مشهور «تيفاني» در نيويورک ميباشد.

کوه نور(Koh-I-Noor)

اين الماس که در ابتدا 186 قيراط وزن داشت در سال 1739 از هند توسط نادرشاه افشار به ايران آورده شده است. از نادرشاه افشار نقل شده که در آن زمان گفته بوداگر به مردي قوي 5 سنگ داده شود و او يکي را به طرف شمال، ديگري را به جنوب، سومي را به شرق و چهارمي را به غرب پرتاب کند و سنگ پنجم را به سوي آسمان بيندازد فضايي که بهوجود ميآيد را با طلا و جواهرات پرکند؛ بهاي اين گنج عظيم برابر خواهد بود با ارزش کوه نور!” اين نادرشاه بود که با ديدن الماس مشهور فرياد برآورد: کوه نور!اين الماس بعدها بهدست کمپاني هند شرقي افتاد که در سال 1850 ميلادي به ملکه ويکتوريا هديه شد و بعد از تراش مجدد در اوائل قرن بيستم در تاج ملکه ماري همسر جرج پنجم پادشاه انگلستان قرار گرفت. اين برليان که جزء جواهرات سلطنتي انگلستان است در تاج ملکه اليزابت جاي دارد و در برج لندن نگاهداري مي‌شود. گفته شده که لعنتي با کوه نور همراه است:” کسي که مالک اين الماس شود مالک جهان خواهد بود ولي تمام بدبختي‌هاي آن‌ را هم برخود خواهد گرفت فقط خداوند و يا شايد يک زن مي‌تواند آن را بدون مجازات با خود حمل کند!”

کولينان 4 (Cullinan4)

اين برليان 60/63 قيراط وزن دارد و يکي از 105 الماس بريده شده از بزرگترين قطعه الماس کشف شده در جهان ميباشد. در گذشته در تاج ملکه ماري قرار داشت و در حال حاضر در برج لندن ميباشد.

نمایش بیشتر

مجله طلا و جواهر

تنها مجله تخصصی بین المللی طلا جواهر، نقره، ساعت و آنتیک درایران با موضوعات هنری، علمی، خبری ، آموزشی با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا