در یکی از روزهای برفی زمستان فرصتی دست داد تا دیداری گرم با جناب آقای سیدحجت شفائی ریاست محترم اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طال، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی ایران
داشته باشیم و نگاهی هرچند کوتاه برعمل کرد؛ آسیب ها و راهکارهای این اتحادیه در صنعت طال و جواهر ایران بیندازیم.
هرچند که رکود و تورم بر بازار طال و جواهر ایران سایه افکنده است اما بارقه های تالش وامیدی که در گفتار و عملریاست اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نمایان است نوید روزهایی بهاری برای صنعت طلا و جواهر ایران دارد. مضاف بر اینکه یازدهمین نمایشگاه بین المللی طلا، نقره، جواهر، ساعت و صنایع وابسته تهران نیز مزید بر این شکوفایی خواهد بود. از همه شما
عزیزان دعوت میکنیم تا همراه ما باشید.
در چند سال گذشته صنعت طالا و جواهر با چنين رکودي درگير نشده بود. مهمترين دليل اين رکود را در چه ميبينيد؟
صنعت طال و جواهر تا سال ۱۳۹۲ بازار پر رونقي داشت سال ۱۳۹۳ با نوساناتي که در بازار طلا شروع شد بازار کمکم شروع به افت کرد ولي باز هم فعاليت در آن انجام ميشد تا سال ۱۳۹۲ که واحدهاي توليدي و بالطبع واحدهاي فروش فقط با بيست درصد ظرفيتشان در حال فعاليت بودند تا نيمه دوم سال ۱۳۹۲ که بانک مرکزي با يک سياست غيرکارشناسي به بهانه تنظيم بازار حراج سکه را اعالم کرد در نتيجه سرمايه هاي مردم به بازار سکه سوق پيدا کرد.
طبق آمار دولت در سال ۱۳۹۲ حدود ۱۶ الي ۱۷ تن سکه را پيش فروش کرد و اگر اين مقدار تبديل به طلای ۲۶ عيار بشود تقريبا ۶۸ تن طلا ميشود.
البته عده ای اعلام کردند که اين سکه ها را مردم نخريدند و مؤسسات اعتباري خريدند و به مردم ربطي ندارد بر فرض نصفش را مؤسسات خريدند بقيه اش را که مردم خريدند پس مردم ۸۱ تن طلا خريدند که همان بيست درصدي بود که در رگه اي توليدي ها، کارگاه ها، فروشندگان و بنکداران جريان داشت و با آن کار ميکردند چون ما مثل يک زنجيره به هم متصل هستيم هر آسيبي به بدنه صنعت و صنف جبران ناپذير است.