مجله طا جواهر



اولین و تنها مجله تخصصی طلا جواهر، نقره، ساعت و آنتیک درایران


اخباررویدادهاصنف طلا و جواهر

نایب رئیس اتحادیه طلا وجواهر تهران در گفتگو با خبرنگار اطلاعات

فقط « مزد ساخت» و « سود» طلا مشمول پرداخت مالیات می شود
سه شنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۰

نایب رئیس اتحادیه طلا وجواهر تهران از نحوه جدید اجرای قانون مالیات برارزش افزوده درصنف طلا و جواهرخبرداد که براساس آن قیمت تمام شده طلا و جواهر برای مردم کاهش می یابد.
محمد کشتی آرای دیروز درگفتگو با خبرنگاراقتصادی اطلاعات اظهارداشت:درسال ۱۳۸۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده به طور موقت درایران اجرایی شد وبه خاطر نحوه اجرای آن باعث بروز اعتراض هایی در صنف طلا و جواهر هم شد؛ لذا اجرای این قانون ۲ سال به تعویق افتاد.
وی گفت: اعتراض صنف طلا وجواهر به اصل این قانون نبود بلکه به نوع اجرای آن بود؛ به این ترتیب که به دولت گفته شد اخذ مالیات برارزش افزوده از اصل طلا گرفتن مالیات برسرمایه است؛ حال آنکه در هیچ کجای دنیا از اصل سرمایه مالیات دریافت نمی شود بلکه از سود یا همان ارزش افزوده سرمایه مالیات دریافت می شود. به دنبال این موضوع،جلسات کارشناسی فراوانی میان صنف طلا و جواهر با مرکزپژوهش های مجلس، وزیر وقت اقتصاد و رئیس وقت سازمان امور مالیاتی برگزار و تلاش شد با نگاهی علمی موضوع بررسی شود.نایب رئیس اتحادیه طلا وجواهر تهران افزود: سرانجام جمع بندی بحث این گونه شد که قانون مالیات برارزش افزوده به طور موقت به مدت ۵سال اجرایی شده تا اشکالات آن مشخص شودکه این مدت، ۵ سال دیگر هم تمدید شد و بعد از گذشت ۱۰ سال مجددا این قانون در مجلس مورد بررسی قرارگرفت وخوشبختانه با پیشنهادهای ما هم موافقت و درمتن قانون گنجانیده وپس از طی مراحل قانونی وتایید شورای نگهبان در تیر ۱۴۰۰ به دولت ابلاغ شد.
وی تصریح کرد:براساس رویه جاری قرارشد این قانون ۶ ماه پس از ابلاغ اجرایی شود و در این مدت مجددا جلساتی برای نحوه اجرایی شدن آن برگزار و سرانجام مقرر شد دریافت مالیات بر ارزش افزوده از اصل طلا حذف و صرفا ازسود و اجرت ساخت طلا دریافت شود.در واقع سود طلافروش و ارزش افزوده ای که از محل تبدیل طلا به زیورالات تولید می شود، مشمول این مالیات خواهد بود و این نص صریح قانون است.
کشتی آرای گفت:منتهی این موضوع شرایطی دارد که مهمترین آن این است که اولا تمامی طلافروشان موظفند تمامی مراحل تولید زیورآلات وطلای ساخته شده از نقطه صفرکه تولید است تا مرحله نهایی فروش به مصرف کننده را درسامانه ای که در وزارت اقتصاد درحال طراحی است ومراحل نهایی خودرا طی می کند، به ثبت برسانند.شرط بعدی هم این است که تمام طلافروشی ها به صندوق مکانیزه فروش مجهز شوند و اطلاعات فاکتورها ازاین طریق دراختیار وزارت اقتصاد قرارگیرد.
وی افزود:در واقع دولت می خواهد با این اقدام جریان معاملات، مقدار طلای رد و بدل شده و سیرحرکت طلا درکشور را شفاف وقابل نظارت کند که کار بسیار صحیحی هم هست و جلوی بسیاری ازمعضلات را می گیرد.
نایب رئیس اتحادیه طلا وجواهر تهران خاطرنشان کرد:فرصت شش ماهه ابلاغ تا اجرایی شدن قانون مالیات برارزش افزوده ۱۲ دی به پایان می رسد و از این تاریخ به بعد نحوه محاسبه مالیات ۹ درصدی تغییرکرده ومقدار زیادی قیمت تمام شده طلا وجواهر به نفع مردم کاهش خواهدیافت. یعنی برخلاف گذشته مالیات ۹ درصدی ارزش افزوده که قبلا از کل فاکتور دریافت می شد، اکنون فقط از اجرت ساخت وسودحاصل از فروش دریافت می شود.
وی با ذکر مثالی دراین خصوص گفت: فرض کنید شما امروز می خواهید یک النگو بخرید. اکنون قیمت هرگرم طلای ۱۸ عیار بدون اجرت ساخت یک میلیون و ۳۰۰ هزارتومان است و بابت ۷ درصد سود فروشنده واجرت ساخت درمجموع ۲۵۰ هزارتومان به آن اضافه وقیمت نهایی فروش به هرگرم یک میلیون و۵۵۰هزارتومان می رسد.حال براساس رویه قبلی که مالیات ۹ درصدی از کل فاکتور گرفته می شد، شما باید ۱۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان درهرگرم آن النگو را مالیات می پرداختید. اما در رویه جدید شما ۹ درصد سود و اجرت ساخت رامتقبل می شوید. یعنی ۹ درصد ۲۵۵هزارتومان که می شود ۲۲هزار و۵۰۰ تومان. حالا شما ۱۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان را با ۲۲هزار و۵۰۰ تومان درهرگرم مقایسه کنید تا به کاهش بهای تمام شده طلا برای مصرف کننده پی ببرید. درواقع مالیات پرداختی مصرف کننده به یک پنجم نرخ قبل کاهش می یابد.
این مقام صنفی اظهارداشت: روشن است که دولت با این اقدام امتیازی به صنعت طلا وجواهر کشور داده است اما درمقابل تمام واحدهای این صنف شفاف خواهندشد. هم اکنون تا ۵۰۰هزار نفر به طور مستقیم وغیرمستقیم درصنعت طلا وجواهرکشور فعالیت می کنند که این تغییر قانون به آنها کمک زیادی خواهدکرد. همچنین در روش جدید واحدهای صنف طلاوجواهر موظف شده اند در فاکتورهای جدید طلا،جواهر و پلاتین را به صورت مجزا قید و یک نسخه از فاکتور را به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم کنند. وی تصریح کرد:کسانی که از این رویه های قانونی تخطی بکنندبا جریمه های سنگین وغیرقابل بخشش مواجه می شوند که جزئیات آن به زودی اعلام خواهدشد اما تاکید می کنم جریمه های درنظرگرفته شده غیرقابل بخشش خواهد بود.
کشتی آرای با اشاره به مزایای روش جدیداجرای مالیات برارزش افزوده در صنعت طلا و جواهرکشور افزود: اولین مزیت این است که قیمت تمام شده طلا وجواهر وزیورآلات برای مردم کاهش می یابد و علاوه بررونق گرفتن این صنعت، مردم هم به جای خرید طلای کهنه و دست دوم به خرید طلای نو روی می آورند؛ درنتیجه مصنوعات طلای ساخت ایران افزایش پیداکرده و باعث جلوگیری از خروج طلا از کشور، رشد اشتغال زایی، ثبات در بازار طلا و مبارزه بیشتر با قاچاق طلا خواهدشد.
وی خاطرنشان کرد: مدت زیادی است که افزایش قیمت طلا وشرایط اقتصادی موجود و کاهش قدرت خرید مردم باعث روی آوردن شهروندان به خرید طلای کهنه شده است که این موضوع تبعات زیادی مانند فروش طلای غیر استاندارد وکم عیار و حتی غیرواقعی یا با عیار پایین به مردم داشته و باعث وارد آمدن ضرر و زیان شده است.اما کاهش قیمت تمام شده طلا باعث رونق گرفتن خرید طلای نو و در نتیجه جلوگیری از تخلفات وسوء استفاده ها خواهدشد.نایب رئیس اتحادیه طلا وجواهر تهران درپاسخ به اینکه آیا با اجرای قانون جدید مالیات برارزش افزوده شکل فاکتورهای صادره توسط طلا فروش ها تغییر خواهد کرد،گفت: فاکتور طلافروشی ها از سال ۸۹ به صورت متحدالشکل درآمده و فقط طلا فروشی ها مجاز به درج لوگو و نام واحد صنفی خود در آن هستنداما حق تغییر محتوای آن را ندارند؛ لذا نیازی به تغییر فاکتورها احساس نمی شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا